Maaliskuun kolmas viikkoaukeama

bujovinkki viikkoaukeama

Maaliskuun kolmas viikkoaukeama bujossani on tyyliltään hento ja romanttinen. Yhdistelin aukeamalla vintagehenkisiä tarroja ja vapaalla kädellä piirrettyä viivaa.

Aloitin tämän viikkoaukeaman lisäämällä ensimmäisenä koristetarrat ympäri aukeamaa. Nämä turkoosit linnunmuna- ja linnunpesätarrat kuvitin viime keväänä erään metsäretken jälkeen, kun löysin maasta kauniin turkoosin munankuoren.

Tiesin tuolloin haluavani suunnitella vintagehenkisen tarrapaketin ja säästin arkin odottelemaan muiden tarra-arkkien kuvitusten valmistumista. Myöhemmin loppusyksystä julkaisin tämän Linnunpesät tarra-arkin osana Katja Annikan 2-vuotissyntymäpäivän mysteeripakettia.

Viikonpäivä- ja päivämäärätarrojen virkaa toimittaa tällä hempeällä viikkoaukeamalla vintagehenkiset lipukemaiset päivämäärät. Lisäsin vain tarrassa olevaan tyhjään kohtaan viikonpäivän kirjaimen. 

Tuohon tyhjään kohtaan voisi muuten yhtä hyvin kirjoittaa esim. numeron 3 tai M-kirjaimen kuvaamaan maaliskuuta. Ehkäpä tuunaan tästä selkeämmän esimerkin vielä tulevaisuudessa!

Viimeiseksi tarraksi lisäsin laatikkotarran, jota käytin otsikoimaan viikon tehtävälistaa kirjoittaen siihen ”viikon hommat”.

Reunukset rajaamaan aukeamaa

Koristeltuani aukeaman tarroilla lisäsin vielä tehtävälistaa varten bulletit sivun alalaitaan. Aukeama näytti vielä tarvitsevan jotakin, joten piirsin täytekynälläni (fountain pen) hennot tuplareunukset aukeamalleni vapaalla kädellä. Tämä on muuten yksi lempitekniikoistani, joilla saa helposti bujon sivuille ilmettä!

Koska aloitin aukeaman liimaamalla ensin koristetarroja, piirsin reunaviivat niitä mukaillen ja jättäen pätkiä koristetarrojen kohdalla ilman reunaviivaa. Aukeaman voisi koota myös päinvastoin aloittamalla ensin reunaviivoilla ja lisäämällä koristetarrat sen päälle. Mielestäni se on ihan makuasia kumminpäin tykkää tehdä, sillä molemmat toimivat!

Tietenkin nämä reunukset voisi piirtää viivoittimella suoraksi, mutta mielestäni ne menettäisivät siinä paljon luonnettaan. Lisäksi vapaalla kädellä reunusten piirtäminen on helpompaa ja nopeampaa, kun ei tarvitse asetella viivotinta tarkasti kohdilleen!

Musteen väriä vaihtamalla saa erilaista ilmettä aikaan ja myös erilaiset kynät vaikuttavat luonnollisesti reunusten ulkonäköön. Oma ykkösvalintani on musta, sillä se sopii melkeinpä aukeamaan kuin aukeamaan! Pehmeämmän tunnelman olisi voinut saada aikaan valitsemalla esimerkiksi ruskeaa tai koristetarroissa näkyvää sinistä/turkoosia väriä, mutta tällä kertaa halusin viivojen erottuvan kunnolla ja luovan selkeät raamit aukeamalle.

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu