4 pääsiäisteemaista viikkoaukeamaa

bujovinkki viikkoaukeama

Tuunasin pääsiäisestä inspiroituneena neljä erilaista viikkoaukeamaa pääsiäistarroin. Jokainen viikkoaukeama on sommitelmaltaan erilainen, kaikki kuitenkin helppoja toteuttaa!

1. Palmusunnuntain viikkoaukeama ruudukossa

Ensimmäinen pääsiäisteemainen viikkoaukeama on tämä ruudukkoon sommiteltu palmusunnuntain viikkoaukeama.

Jaoin molemmat sivut neljään saman kokoiseen ruutuun vaaleansinisellä tussilla piirretyin viivoin. Tällä kerralla lisäsin ylimääräiseen ruutuun (vasemman sivun vasen yläreuna) kevään tervetulleeksi toivottavan Ihana kevät -tarran ja samalta arkilta muutaman kukkatarran.

Lisäsin muihin ruutuihin päivämäärätarroksi nämä hauskat Munapäivämäärät ja niiden viereen viikonpäivätarrat. Halutessaan nämä viikonpäivätarrat voisi muuten värittää haluamallaan värillä! Lisäsin myös viikkonumeroa varten tarran aukeaman vasempaan yläreunaan – viikon numeron voi kirjoittaa kynällä sen perään.

Ripottelin kukkatarroja ympäri aukeamaa ja lisäsin palmusunnuntain kohdalle vielä pari Pajunkissaa koristeeksi. Lopuksi lisäsin pari pientä laatikkotarraa viikon tärkeimmille jutuille.

2. Pääsiäisviikon viikkoaukeama vaakapäivin

Tällä pääsiäisviikon viikkoaukeamalla hyödynsin minulle tyypillistä ns. ”ripoteltua viikkosommitelmaa”. Ripotellulla viikkosommitelmalla tarkoitan aukeamaa, jossa päivät eivät mene jämptisti allekkain suorassa rivissä (kts. 4. viikkoaukeama), vaan päivät ripotellaan aukeamalle koristetarrojen mukaan. Ripottelu luo aukeamalle rennon fiiliksen ja päivät virtaavat sivujen halki kuin joki.

Aloitin siis tämän viikkoaukeaman sommittelemalla koristetarrat aukeamalle. Pääsiäisviikkoon sopien koristelin aukeaman Pajunkissoilla ja Pääsiäismunilla, jotka asettelin rennosti hieman toistensa päälle. Näin ne muodostavat yksinäisten tarrojen sijaan kokonaisuuksia! Asettelin ensin suurimmat koristetarrat edeten kohti pienempiä ja aivan viimeiseksi lisäsin pienenpienet keltaiset täplät viimeistelemään koristelun.

Seuraavaksi ripottelin Munapäivämäärät aukeamalle asetellen joka toisen päivämäärätarran sivun vasempaan reunaan ja joka toisen taas sivun oikeaan reunaan. Päivämäärätarrojen viereen lisäsin hauskat pääsiäisviikkoon sopivat Pääsiäispäivät -tarrat! Lopuksi liimasin aukeamalle vielä pieniä laatikkotarroja tärkeimmille jutuille.

3. Pääsiäisviikon viikkoaukeama pystypäivin

Kyselin hiljattain somessa millaisia vinkkejä seuraajani haluaisivat lukea blogistani tulevaisuudessa ja yksi toiveista oli erilaiset viikkoaukeamat pystypäivin. Tiedän myös että moni tykkää käyttää kalentereissaan ja bujoissaan pystypäiviä vaakapäivien sijaan.

Itse olen enemmän vaakapäivien ystävä, sillä koen että vaakapäiviin on helpompi saada kirjoitettua myös lauseita, kun kirjoitustilaa on vaakasuunnassa enemmän. Ajattelin että olisi silti hauskaa tarttua haasteeseen, joten tuunasin samalla malliksi toisen version pääsiäisviikon aukeamasta!

Aloitin jakamalla molemmat aukeaman sivut kolmeen saman kokoiseen pystysarakkeeseen. Piirsin reunukset vaaleansinisellä tussilla, joka sopii mielestäni kivasti pastellisiin pääsiäistarroihin! Vaaleat reunukset myös rajaavat riittävästi päivät toisistaan, samalla naamioituen mukavasti taka-alalle.

Seuraavaksi liimasin päivämäärä- ja viikonpäivätarrat sarakkeiden yläosiin. Koska sarakkeita on vain kuusi ja viikonpäiviä seitsemän, jaoin viimeisen sarakkeen lauantaille ja sunnuntaille kahtia Pääsiäisboksit -arkin tarralla. 

Sommittelin loput Pääsiäisboksit -arkin tarroista muihin sarakkeisiin porrastetusti. Tiistain ja perjantain bokseihin voi myös kirjoittaa esimerkiksi muistettavia asioita! Viimeiseksi ripottelin Ihana kevät -arkista lempeitä muistutuksia ympäri viikkoaukeaman sarakkeita ja mielestäni ne lisäävät tälle aukeamalle kivasti väriä ja muistuttavat samalla tärkeistä asioista.

4. Pääsiäisteemainen viikko jämptisti allekkain

Tällä viimeisellä pääsiäisteemaisella aukeamalla halusin kokeilla sommitella viikonpäivät jämptisti allekkain itselleni tyypillisemmän ripottelun sijaan. Päivämäärätarroina myös tällä viikkoaukeamalla on Munapäivämäärät ja viikonpäivätarroina Ääriviivapäivät. Maanantain kohdalla oleva 2. pääsiäispäivä -tarra on tästä arkista.

Koristelin sivun Pääsiäismunilla ja Pajunkissoilla ja sijoitin koristetarrat sivun ulkolaitaan, eli ns. marginaaliin. Mielestäni tämä toimi hauskasti luoden täysin erilaisen sommitelman aukeamalle aiempiin viikkoihin verraten. Mukavaa vaihtelua bujon viikkoaukeamien sommitteluun saa luotua loppujen lopuksi melko pienillä muutoksilla!

Oikealle sivulle liimasin Parasta juuri nyt -arkista tarroja, joihin voin summailla koko pääsiäisen ajan lempparijuttuja! Sivun alareunaan mahtuu kirjoittelemaan vähän enemmänkin pääsiäisen kohokohtia. Lopuksi liimasin laatikkotarran sekä tarran viikon numeroa varten sivun oikeaan yläreunaan.

Toivottavasti sait näistä erilailla sommitelluista viikkoaukeamista inspiraatiota omaan bujoosi. Ihanaa pääsiäistä!


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu