Kaksi keväistä viikkoa bujossa

bujovinkki viikkoaukeama

Leikkasin helmikuussa peikonlehdestä ja kultaköynnöksestä pistokkaita ja olenkin viime aikoina seurannut juurien kasvamista mielenkiinnolla! Lisääntyvä auringonvalo saa olon tuntumaan jo keväiseltä ja myös bujon sivut saavat koristeeksi kukkia ja kasveja.

Tulppaanein koristeltu viikkosivu

Maaliskuun kuukauden arkkina on vuodenaikaan kivasti sopiva Tulppaanit. Askartelin kyseisellä tarra-arkilla ihanan keväisen viikon bujooni, mutta toteutin sen tällä kertaa yhdelle sivulle aukeaman sijaan. Sivu syntyi yhteensä kolmen tarra-arkin yhdistelmällä vaivattomasti!

Suunnitellessani kuvassa näkyvää Vintagelaatikot -tarra-arkkia oli minulla mielessäni ajatus siitä, että niitä voisi käyttää ikään kuin viikonpäivien pohjana bujon sivuilla. Toinen ajatukseni suunnitteluvaiheessa oli, että näihin laatikoihin mahtuisi kirjoittelemaan hiukan enemmän tekstiä ja tallettamaan sitä kautta tarkempia muistoja. 

Halusin kokeilla ideaa nyt käytännössä, sillä Vintagelaatikot sopivat mukavasti tunnelmaltaan Tulppaaneihin. Mielestäni idea toimi loistavasti ja sivusta tuli mukavan ilmeikäs ihan vain muutamalla tarralla!

Yksittäisen laatikkotarran koko on noin 3 x 4,5 cm, joten kovin paljoa tekstiä siihen ei tietenkään mahdu, mutta kuitenkin enemmän kuin pari sanaa. Pienestä käsialasta on tietenkin hyötyä, jos vielä enemmän haluaisi kirjoitella!

Tämän keväisen viikkosivun viimeistelee tummanvihreät kirjoituskonemaiset viikonpäivätarrat, jotka valitsin täydentämään sekä Vintagelaatikoiden tunnelmaa että Tulppaanien vehreyttä!

Viikkoaukeaman täydeltä viherkasveja

Maaliskuun toisella viikkoaukeamalla jatkoin kasviteemaa koristelemalla aukeaman Viherkasvit-arkin tarroilla. Kotimme viherkasvit tuovat minulle näin kevään korvalla valtavasti iloa ja inspiraatiota, joten minusta oli mukavaa valita viikkoaukeamalle näitä itselleni erittäin ajankohtaisia tarroja!

Tykkään luoda bujooni erityisesti tällä tyylillä sommiteltuja viikkoaukeamia, joissa viikonpäivien välillä ei ole mitään selkeitä viivoja jakamassa aukeamaa osiin. Sommittelen usein nämä tällaiset aukeamat koristetarrojen mukaan, silloin päivät ikään kuin kääriytyvät niiden ympärille sulavasti ja soljuvasti!

Rajasin viikon tehtävälistalle kuitenkin oman pienen laatikkonsa ja otsikoin sen pinkillä "tehtävät" tarralla (joka on tästä tarra-arkista), mikä pomppaa mukavasti vihreiden tarrojen joukosta! Viikonpäiviin ja päivämääriin valitsin pastellisen vihreät tarrat.

Ihanaa kevään odotusta!


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu